Over Bergtocht van Ludwig Hohl: ‘Een literaire must die elke alpinistenuitrusting compleet maakt’. Recensie Ibook, Dirk Degraeve

Bergtocht, Ludwig Hohl, recensie Ibook

Twee twintigers vertrekken in alle vroegte om een Alpentop te bedwingen. Ull heeft er helemaal zin in, maar zijn klimpartner Johann baalt. De lezer weet niet wat de reden is van Johanns bedrukte gemoed, maar het is meteen duidelijk dat Ull niet veel aan zijn klimvriend zal hebben. De ontbrekende teamspirit is al een mogelijke voorafkondiging van het onheil dat in de berglucht hangt. Nadat ze samen de eerste schuilhut bereiken, geeft Johann er de brui aan en wit van woede vertrekt Ull alleen naar de top. In Bergtocht beschrijft Ludwig Hohl een berglandschap zoals alleen een alpinist dat kan. Alle hellingnuances, sneeuwvarianten en steenformaties worden gedetailleerd beschreven terwijl we Ull volgen op zijn spannende klim.

[shopify product=http://leesmagazijn.myshopify.com/products/bergtocht-ludwig-hohl]