Wilde Mode, Wieke Teselink, Mr Motley 23 mei 2015

Wilde Mode, Wieke Teselink

‘Dat mode zijn slag kan zijn slaan om subculturen kracht bij te zetten is een bekend gegeven. Het corrigerend ondergoed, de mini-rok en het juichpak heeft zijn plek bewezen. De meeste modegrillen ontstaan in kleine achterkamers, in de straten van wereldsteden, in gevangenissen en bij muzikanten: ze komen niet zomaar de grote modewinkels binnen denderen via de haute couture catwalk. Het boekje Untamed Fashion in the USSR bestudeert de ondergrondse mode ten tijde van de Sovjet-Unie in een tijdsbestek van 1985 tot 1995, ten tijde van de Perestrojka. Het Russische regime telt dan zijn laatste jaren, om het ontstaan van die ondergrondse mode te volgen start ik bij het begin: de Russische revolutie.’

 

[shopify product=http://leesmagazijn.myshopify.com/products/untamed-fashion-in-the-ussr-misha-buster]