Wetenschap en politiek versus sentimenten en ideologieën

Engagement zonder vooringenomenheid. Kirill Medvedev in gesprek met Oleg Zjoeravljov over de houding van onderzoekers tegenover de gebeurtenissen in Oekraïne van de laatste maanden.

Welke weerstand kunnen geëngageerde onderzoekers en intellectuelen bieden aan het totale propagandabacchanaal, dat alle mogelijkheden om vrij aan politiek te doen kapotmaakt? Aan de hand van de recente gebeurtenissen in Oekraïne zoeken de Russische dichter Kirill Medvedev en socioloog Oleg Zjoeravljov naar antwoorden. Medvedev is auteur van Alles is slecht (Leesmagazijn, 2014). Van Oleg Zjoeravljov verschijnt binnenkort het boek Russische burgerrechtenbewegingen 2011-2013 bij de Russische uitgeverij NLO.

Zie voor het gehele artikel: Kirill Medvedev@Creatavist Wetenschap en Politiek

Kirill 1