Leeswolf GRONDSTOF Jörg Fauser 18/06/2014 – Kyra Fastenau

Screen Shot 2014-06-20 at 1.14.34 PM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar bijvoorbeeld Jack Kerouac duidelijk beïnvloed is door de jazz, met lange, melodische en associatieve zinnen, daar hanteert Fauser een toegankelijker, meer journalistieke stijl – enkele passages uitgezonderd, zoals de beschrijving van een nieuwjaarsfeest in een Berlijnse commune die leest als een drugsroes. Fauser blinkt vooral uit in zijn beschrijvingen van plekken en personages. Zijn typeringen van de drugstoeristen, hippie’s en would be-revolutionairen zijn soms genadeloos: ‘Op papa’s cheque de Derde Wereld door, gefinancierd door cariës, Standard Oil en de wapenindustrie, maar dan wel ascese preken, sojakiemen, yin-yang en kosmische stralen. Parasieten.’