Zes koffers – Maxim Biller 29-7-2021 – Tip van Maaike

In het boek zijn er vervolgens verschillende vertellingen over rapporten van de Tsjechoslowaakse geheime dienst, intriges over liefdesrelaties en de Praagse filmwereld van de zestiger jaren. Daarnaast gaat het boek ook over het leven van toen, maar ook over onze moderne wereld, waarin bijna niemand meer leeft op de plek waar hij werd geboren en opgroeide.

Doordat het vanuit zes verschillende perspectieven wordt verteld, blijft het verhaal spannend en boeiend om te lezen. De auteur schrijft erg gedetailleerd met lange zinnen, maar je wordt hierdoor erg in het verhaal gezogen. Ik vond het een verrassend boeiend boek en het verhaal is mij erg bijgebleven. Het was dus niet een zomers vlot boek, maar een prachtig geschiedenisverhaal dat je ook zeker in de vakantie kunt lezen!

@debieb