Klassenstrijd of identiteitspolitiek? Ja, graag! Stijn Klarenbeek vrijdag 19 april 2019, De Wereld Morgen

Nee, identiteit is op geen enkele manier strijdig met klasse, zo argumenteert Stijn Klarenbeek.

Links is failliet, zo horen we vanuit alle kanten, omdat het zich alleen maar zou richten op identiteitspolitiek. Van genderneutrale rompertjes tot Zwarte Piet, van een antiracisme-monument tot hoofddoeken, migratie en integratie, multiculturalisme en het homohuwelijk: “Het zijn de immateriële kwesties waar de hoogopgeleide klasse maar geen genoeg van kan krijgen,” zo schrijft de sociaal geograaf Ewald Engelen. “Want wie sociaaleconomisch niets te vrezen heeft zal cultuur en identiteit al snel belangrijker vinden dan de politieke economie van loonstagnatie en arbeidsmarktonzekerheid.”

@De Wereld Morgen