Essay Links-populisme Rooksignalen zien, en dan? Anton Jäger, 14 november 2018, De Groene

Rooksignalen zien, Anton Jäger, De Groene

‘Links populisme – dat is wat we nodig hebben.’ Het was een opzichtige kop boven een even opzichtig artikel. Financieel geograaf Ewald Engelen liet er in een gesprek met De Telegraaf geen gras over groeien. Er moet een links-populisme komen voor de mannen en vrouwen die ‘in tijden van flexibilisering en los-vaste contracten moeten vrezen voor hun sociaal-economische situatie’ en dus ‘geen tijd hebben voor discussies over “identiteit” en “diversiteit”’. In plaats van het over ‘genderneutrale rompertjes’ of Zwarte Piet te hebben, moest links terug naar de bron. ‘De steeds dieper wordende kloof tussen de haves en de have nots’,dáár moet het volgens Engelen over gaan. Of zoals hij het met de titel van zijn onlangs verschenen boek stelt: het is klasse, suffie, niet identiteit!

@De Groene

cover-HetIsKlasse-Highres (1)Ewald Engelen @leesmagazijn.shop 

cover-TerugNaarReims-HighresDidier Eribon @leesmagazijn.shop