Oorlogspaarden tot in de buitenwijken – Marwin Vos, Mathijs Tratsaert, deReactor

Marwain Vos - Mathijs Tratsaert - De Reactor

‘Oorlogspaarden tot in de buitenwijken is op een verfrissende manier geëngageerd. Waar traditionele geëngageerde gedichten veelal activistische en pamflettaire representaties zijn van een politieke of economische toestand, schept Vos een talige werkelijkheid die de hieraan onderliggende processen simuleert. Die werkelijkheid is uiteraard geënt op de ons bekende wereld met schommelende olieprijzen, postbusondernemingen en klimaatverandering, maar Vos doet veel meer dan ons voorzien van onze dagelijkse portie indignation door het aanwijzen van neoliberale misstanden. Met het gereedschap dat de poëzie ter beschikking staat leidt ze ons door het complex van hedendaagse problematieken.’

@DeReactor