Eerste revolutionaire maatregelen, Het Voorwoord, Gert

Eerste Revolutionaire Maatregelen, recensie.
Eerste Revolutionaire Maatregelen, recensie.

Eerste revolutionaire maatregelen

Eric Hazan en de anonieme Kamo. ‘Eerste revolutionaire maatregelen’ wil niet langer kritiek leveren of aantonen dat het systeem niet werkt (dat is volgens de auteurs al afdoende aangetoond), maar concrete voorstellen doen om een revolutie te laten slagen.
“Achter die ambitie zullen sommigen een seniele heimwee of een sullige jeugdige overmoed zien, naar keuze. Ze hoeven zich geen zorgen te maken, we zijn ervan overtuigd dat we momenteel verreweg diegenen zijn met de meeste realiteitszin.” besluiten de heren hun inleiding.
Nadien krijgen we een doordachte, oprechte en (dikwijls) concrete beschrijving van de verschillende stappen die dienen gezet te worden in een revolutie en hoe je voorkomt dat die revolutie (zoals in Turkije en Tunesië geschiedde) op niets uitdraait.
Indrukwekkend.

@Het Voorwoord