Barış Bıçakçı, ‘Radeloos als we waren’ Een klassieke driehoeksverhouding?, Merel van Beeren, Cutting Edge, 4-9-15

Cutting Edge - Radeloos als we waren

Met zijn rake beschrijvingen en vergelijkingen trekt Bıçakçı ons al gauw over de streep. Over het lot of verbondenheid: ‘Iemand die een pen pakt en een weg probeert te vinden die twee mensen bij elkaar brengt, verwacht één lijn te zullen trekken maar eindigt met iets wat nog het meest lijkt op een wirwar aan lijnen.’ Over relaties: ‘Want iedere hechte relatie is een minderheid. Een minderheid gevormd door twee mensen die de ‘buitenwereld’ lekker de rug hebben toegekeerd.’ Het zijn pareltjes van zinnen en observaties die ons van de hoofdpersonen lieten houden, en dankzij het einde (dat lekker niet voldoet aan de verwachtingen) deden we dat na de laatste bladzijde nog steeds.

Voor gehele artikel klik hier.