De geweldige Turkse roman van Barış Bıçakçı – Radeloos als we waren – is er voor de Nederlandstalige lezer.

Radeloos als we waren

‘Wie kan ons doen geloven dat alles voorbij gaat, dat wat we meemaken in het verleden blijft? Wie kan ons doen geloven dat het geen enkele zin heeft onze herinneringen iedere ochtend als een handvol water in ons gezicht te spetteren? Ze kunnen met nog zo veel getuigen en bewijzen op de proppen komen, met feiten die ons de mogelijkheid bieden om om de haverklap van voet te wisselen zodat we in de pas kunnen lopen, allemaal vergeefs! We geloven het niet. ‘Niets gaat voorbij!’ schreeuwen we. ‘Alles wordt nu, op dit moment, beleefd!’

‘Waarom toch moeten we als alles achter de rug is, ook nog eens dromen?’.

Vertaling Hanneke van der Heijden

Ontwerp Connie Nijman