Wat een scherpe analist van de huidige wereldsituatie en de connectie politiek – economie.

Screen Shot 2015-05-05 at 10.49.16

Ik ontdekte hem doordat er als het ware uit het niets uittreksels uit de vertaling van zijn boek Gekaufte Zeit: Die vertagte Krise des demokratischen Kapitalismus in het Nederlands op DeWereldMorgen verschenen. Enig surfen bracht mij snel tot  van Geert Van Istendael op mo.be, die in februari 2014 al over het – toen nog onvertaalde – boek schreef onder de titel Een moeilijke Duitse Professor Doktor (misschien de beste inleiding voor “onwetenden”). Meer info over de Nederlandse vertaling van dit werk, inclusief de inleiding vind je hier op de Leesmagazijn site.

Niettegenstaande het feit dat hij bij wikipedia enkel in het Duits gekend is, staat er heel wat (en daarmee bedoel ik heel veel) materiaal van hem in het Engels op het web. Niet verwonderlijk, hij was immers van 1988 tot 1995 professor aan een Amerikaanse universiteit (University of Wisconsin-Madison), maar ik weet niet of zijn bekendheid in de Angelsaksische wereld enkel daardoor komt. Maar meer hierover op de Engelstalige versie van deze post.