Costas Lapavitsas: ‘De strategie van Syriza is uitgewerkt’

In een interview met de Duitse krant Tagesspiegel en ThePressProject International stelt parlementariër voor Syriza en econoom Costas Lapavitsas dat de tijd voor Griekenland en zijn partners is gekomen om te begrijpen dat ‘ze aan een dood paard trekken’.

‘De strategie van Syriza is uitgewerkt. Er is geen middenweg. De eurozone zal dat niet toestaan. We moeten niet zozeer eerst discussiëren over het idee van een referendum maar over een alternatieve strategie. Er moet eindelijk een daadwerkelijk publiek debat op gang komen.’

Lees de vertaling van het volledige interview bij Verso.

Eind juni verschijnt Tegen de trojka, de Nederlandse vertaling van Lapavitsas’ pleidooi voor een alternatieve koers voor Syriza, Griekenland en Europa in vertaling bij Leesmagazijn.