Thomas Piketty – Het kapitaal in de 21ste eeuw – Geld koopt boeken – Bericht van de uitgever

Leesmagazijn heeft als eerste Nederlandse uitgever een bod uitgebracht op de vertaalrechten van het boek van Piketty “Le capital au XXIe siècle”  (Het kapitaal in de 21ste eeuw) van de Franse uigeverij Seuil. Mede uitgever Menno Grootveld was het boek geruime tijd op het spoor en had het artikel van Thomas Piketty “Bescherm het kapitalisme tegen de kapitalisten door rijkdom te belasten” verschenen dd 28 maart jl. in de “Financial Times” vertaald voor [email protected].

Leesmagazijn wilde “Het kapitaal in de 21ste eeuw” positioneren na Wolfgang Streeck “Gekaufte Zeit” (Suhrkamp Verlag), dat dit najaar 2014 verschijnt en Zygmunt Bauman, “Hebben we er iets aan als de rijken steeds rijker worden?” dat midden april jl. verschenen is. Het zou ook mooi passen met het werk van Ewald Engelen “Europese mythes; boekje voor burgers“.

Met Seuil waren we al in gesprek over Quentin Meillassoux’s “Apres la Finitude” (voorjaar volgend jaar te verschijnen bij Leesmagazijn, in vertaling van Joost Beerten) dus informeerden we en passant naar Piketty en tot onze stomme verbazing waren de rechten nog vrij voor de Nederlandse taal. We boden wat ons een mooi bedrag leek. Naar aanleiding van ons bod zijn ook aan andere Nederlandse uitgevers gevraagd te bieden. De uitkomst is zoals het is. Geld koopt ook boeken.

Lees dus alvast van Thomas Piketty “Bescherm het kapitalisme tegen de kapitalisten door rijkdom te belasten en Zygmunt Bauman, “Hebben we er iets aan als de rijken steeds rijker worden?”