Untamed Fashion in USSR – Misha Buster

Editie Leesmagazijn geeft de catalogus Untamed Fashion USSR behorend bij  de gelijknamige spectaculaire expositie van de alternatieve mode van Rusland tussen 1985 en 1995 door curater Misha Buster als onderdeel van Perestrojka! een festival georganiseerd door Maxim Goldfinger.

Untamed Fashion USSR beschrijft de geschiedenis van de alternatieve modebeweging, die ontstond op de kruising van rock en kraakcultuur aan het begin van Perestrojka en eindigde met de komst van glossy modebladen medio 1990.

Grafisch kunstenaar, ontwerper en curator Misha Buster nam in de jaren ‘80 actief deel aan de Moskouse underground kunst- en modewereld. Deze tentoonstelling is nu voor het eerst in West Europa te zien.

Boekontwerp Connie Nijman

 

Untamed Fashion is vanaf 8 tot en met 24 november, tussen 11:00 en 18:00 in de NDSM

cover-Untamed

Prijs 8 Euro

ISBN: 978-94-91717-03-1