Cutting Edge Recensie: Emmi Schumacher over Moritz von Uslar’s Deutschboden: Vuist in de lucht voor Deutschboden

Moritz von Uslar, ‘Deutschboden’

Zo’n vier jaar geleden vatte de Duitse schrijver Moritz von Uslar een bijzonder plan op. Hij zou een willekeurig provinciestadje in wat vroeger de DDR was uitkiezen en daar een paar maanden wonen, om erachter te komen hoe het nou echt zat in het ‘wilde Oosten’, met de ‘uitkeringen, nazirock, de beste Duitse biersoorten, verleden en heden’. De enige vereiste: het stadje moest een boksclub hebben. Von Uslar kon zelf een beetje boksen, en een boksclub leek hem een geschikte plek om zijn ‘participerende observatie’ te beginnen. (..)

Emmi Schumacher

Lees het  volledige artikel hier

© Cutting Edge – 22 oktober 2013

Uitgeverij: Leesmagazijn
Jaar: 2013
Aantal pagina’s: 317