stedelijk @ INTERVIEW RAFAEL HORZON DOOR JUDITH VRANCKEN @ GOETHE-INSTITUT 23 OKT 2013

stedelijk @ INTERVIEW RAFAEL HORZON DOOR JUDITH VRANCKEN @ GOETHE-INSTITUT 23 OKT 2013

Rafael Horzon, courtesy of the publisher.
Rafael Horzon, courtesy of the publisher.

Locatie: Goethe-Institut, Herengracht 470, Amsterdam
Tijd: 23 oktober 2013, 20.00 – 21.30 uur
Voertaal: Engels
Toegang: € 5,00 | met korting: € 3,00
Contact en reserveringen:  020 5312900 of [email protected]

Het Stedelijk Museum presenteert, in samenwerking met het Goethe-Institut in Amsterdam en uitgeverij Leesmagazijn, een interview met de in Berlijn woonachtige Rafael Horzon, die zichzelf graag als meubelmagnaat, origineel genie en appeltaarttycoon beschrijft. Ter presentatie van de Nederlandse versie van Horzons autobiografie Das weisse Buch (Suhrkamp, 2011), in Duitsland een literaire sensatie, spreekt criticus Judith Vrancken met Horzon over zijn werk. Mislukt als student en koerier, bouwde Horzon door de jaren heen het Modocom-imperium op, dat een hele reeks ondernemingen bevatte, waaronder een modelabel, een agentschap voor partnerscheidingen, de nachtclub Pelham en  een Fachgeschäft für Apfelkuchenhandel – het ene bedrijf na het andere. Hij ontwikkelde zich tot een sleutelfiguur in het Berlijnse nachtleven en de cultuurscene. Op het hoogtepunt van zijn leven vol met avontuurlijke gebeurtenissen kijkt samen met Vrancken terug.

MEER INFORMATIE OVER DE SPREKERS

Rafael Horzon (1970) studeerde filosofie, Latijn, natuurkunde en vergelijkende literatuurwetenschap voordat hij  in Berlijn koerier werd. Vanaf 1996 zette hij diverse bedrijven op, zoals de galerie berlintokyo, de meubelzaak Moebel Horzon, het modelabel Gelée Royale en een appeltaarthandel. In zijn autobiografische roman Das weisse Buch vertelt hij zeer charmant van zijn avontuurlijke ondernemingen.

De Nederlandse kunstcritica Judith Vrancken (1983) schrijft voor Art-Agenda, Frieze, Flash Art en Metropolis M. Ze verdeelt haar tijd tussen Berlijn en Amsterdam.

– See more at: http://www.stedelijk.nl/agenda/stedelijk-at-stedelijk/interview-rafael-horzon-door-judith-vrancken-a-goethe-institut#sthash.4O9F33W9.dpuf