Angela Nagle

Angela Nagle‘s werk is verschenen in de Baffler, Jacobin, Current Affairs, de Irish Times en vele andere kranten en tijdschriften. Zij is ook mede-redacteur van Ireland Under Austerity van Manchester University Press. Zij is de auteur van het boek Weg met alle Normies. In het Engels verschenen als Kill all Normies.

De afgelopen jaren hebben een wederopleving te zien gegeven van de verhitte cultuuroorlogen van de jaren negentig, met als slagveld deze keer het internet. Aan de ene kant hebben we hierbij te maken met de alt-right, uiteenlopend van ooit zeer obscure neo-reactionaire en wit-separatistische bewegingen, en geeky subculturen als 4chan, tot meer mainstream-achtige verschijningsvormen als de Trump-supporter en libertarische homoseksueel Milo Yiannopolous. Aan de andere kant gaat er een cultuur van strijdbijeenkomsten en virtue signalling schuil achter een therapeutische taal van trigger-waarschuwingen en safe spaces. Het feministische kamp in de online-cultuuroorlogen kent zijn al even geeky subculturen, evenals zijn mainstream-uitingen.

Weg met alle Normies verkent enkele van de culturele genealogieën en eerdere parallellen van deze stijlen en subculturen, en baseert zich daarbij op de transgressieve stijlen uit de libertijnse jaren zestig en conservatieve bewegingen.