De Tweede Kamer deze week: angst, woede en ontluistering Coronadebat, Guus Valk, NRC, 19-11-21

Overigens: ook aan de linkerflank vallen woorden als ‘misdaad’. Bijvoorbeeld in het boek Pandemocratie van socioloog Willem Schinkel, een belangrijke denker achter de partij BIJ1. Hij stelt het kabinetsbeleid, sturen op ziekenhuiscapaciteit, gelijk aan „regeren via de noodtoestand, het normaliseren van de uitzonderingstoestand, en dat betekent het ontmantelen van de politieke strijd en de vervanging ervan door autoritair bestuur”. Dat „Rutte en de zijnen ooit berecht gaan worden”, noemt Schinkel „onwaarschijnlijk”. Maar: hun „necropolitiek” heeft „duizenden doden tot gevolg”.

De Tweede Kamer deze week: angst, woede en ontluistering Coronadebat, Guus Valk, NRC, 19-11-21
De Tweede Kamer deze week: angst, woede en ontluisteringm,
Coronadebat, Guus Valk, NRC, 19-11-21

@nrc