Door het verschrikkelijke heen ziet socioloog Willem Schinkel iets gebeuren ‘dat moest gebeuren’, Trouw, Lodewijk Dros, 29 januari 2021

Een virus is toch apolitiek?

“Dat lijkt zo, maar er is gekozen voor een strategie. Het kabinet koerst telkens aan op een situatie dat de nood te hoog is. Dan zeggen ze: de OMT-experts bevelen een avondklok aan. Wat ze niet vertellen is dat ze het erop aan hebben laten komen, de tweede golf zag je al maanden naderen.

“Zo haalde Rutte alle strijd uit de politiek. In reactie daarop gaan mensen de straat op. De rellen zijn de onbetaalde rekening van de politiek die haar taak – strijd over wat toch echt politieke keuzes zijn – heeft verzaakt. Eindelijk gebéurt er iets tegen de macht in.”

@Willem Schinkel

@Trouw

(c) leesmagazijn – in voorbereiding

@Pandemocatie