NCRVgids boekentip: Zes Koffers, Maxim Biller

De Leesclub is een wekelijkse rubriek waarin Mieke van der Weij het boek van de week bespreekt samen met twee andere boekentips.

Boekentip

Maxim Biller: Zes koffers

Hoe bescherm je een familiegeheim? Door alles te vertellen. Vanuit zes verschillende perspectieven vertelt de roman het verhaal van een groot verraad, een veroordeling. Het slachtoffer: de grootvader van de inmiddels in Berlijn wonende verteller, die in 1960 in Moskou werd geëxecuteerd. De verklikker: iemand uit de eigen familie. Zes Koffers is een vertelling over rapporten van de Tsjechoslowaakse geheime dienst, de Praagse filmwereld van de zestiger jaren, vergiftigde liefdesrelaties en intriges van een partijfunctionaris. Tegelijkertijd is het een vertelling over het leven, hier en nu, over onze moderne, verscheurde wereld waarin bijna niemand meer leeft op de plek waar hij werd geboren en opgroeide.

NRCV Gids De Leesclub

@leesmagazijn.shop