Het is klasse suffie, niet identiteit! Ewald Engelen in debat met Warda El-Kaddouri en Marc Swyngedouw, Brussel, deBuren 7 maart 2019

deBuren

Links verliest door zijn obsessie met culturele identiteit uit het oog waar het zich écht druk om zou moeten maken: de klassenstrijd. Dat betoogt Ewald Engelen in zijn recente pamflet Het is klasse, suffie, niet identiteit!

Niet verrassend volgde op deze stelling een stortvloed van kritiek vanuit progressieve kringen. Een van Nederlands felste polemisten komt mede op uitnodiging van denktank Minerva naar deBuren voor een debat met Vlaamse gastsprekers.

Islamisering en genderneutrale rompertjes

Al vijftien jaar staart links zich blind op het debat over islamisering, hoofddoekjes, dubbele nationaliteiten, genderneutrale rompertjes, de onverenigbaarheid van de islam met “onze” waarden, en de vraag wie wij zijn – aldus Ewald Engelen. De échte oorzaken van het electorale ongenoegen – o.a. stagnerende inkomens, stijgende woonlasten en onbetaalbare zorg – blijven daardoor onbenoemd. In Het is klasse suffie, niet identiteit! pleit Engelen daarom voor eerherstel van de aloude klassenstrijd om de groeiende kloof tussen burger en elite te overbruggen en Nederland een links-populistische toekomst in te voeren.

@deBuren

@leesmagazijn.shop