Trumpiaanse lessen voor Europese progressieven Deze multilaterale rechtsorde is de onze niet, Ewald Engelen, MO, 4 Januari 2019

De “organische intellectuelen” van het kapitaal bij Wereldbank en het World Economic Forum doen ondertussen veel moeite om kiezers in het Westen ervan te overtuigen dat het toch echt allemaal de moeite waard is geweest. Beroemd en berucht is de olifantgrafiek van de huiseconoom van de Wereldbank, Branko Milanovic, die zou aantonen dat tegenover de ongekende welvaartssprong van de een procent weliswaar stagnatie voor de rest van ons staat maar ook een historisch ongekende welvaartsstijging van driehonderd tot vierhonderd miljoen Aziaten.

Wat hij er comfortabel bij vergeet te vermelden is dat dat uitsluitend Chinezen zijn en dat dat niets te maken heeft met de mythische markt, maar alles met de Chinese staat die door de omvang van haar bevolking simpelweg gunstigere handelsvoorwaarden heeft weten te bedingen dan kleinere landen hebben kunnen doen.

@Mo

@leesmagazijn.shop