Liquid Surveillance, finale opmaak

@leesmagazijn.shop

 

Bildschirmfoto 2018-10-22 um 10.06.07.png

 

In de vloeibare moderne wereld van vandaag de dag zijn de gangen van het dagelijks leven mobiel en flexibel. Het overschrijden van nationale grenzen is een doorsnee-activiteit geworden, en de onderdompeling in de sociale media is steeds veelomvattender. De hedendaagse burgers, consumenten en reizigers zijn altijd in beweging, maar ontberen vaak zekerheid en langdurige banden. Maar in deze wereld, waarin ruimtes misschien niet vastomlijnd zijn en tijd geen grenzen kent, gaan onze voortdurende bewegingen niet onopgemerkt voorbij. Surveillance verspreidt zich op tot nu toe onvoorstelbare manieren, en reageert op en reproduceert de glibberige aard van het moderne leven, door in gebieden door te dringen waar het ooit slechts marginale invloed had.