Van en voor wie is de Javastraat? 2 april 2018, Arie van Tol, Oost-online

Van en voor wie is de Javastraat? 2 april 2018

Jacqueline Schoemaker schreef Het failliet van de Javastraat. Een plan van aanpak uit 2008 met de titel ‘Economische versterking Javastraat e.o.’ wordt daarin middels ‘close reading’ uitgebreid becommentarieerd. Het streven naar een wereldpassage met mediterrane uitstraling is wat Jacqueline betreft niet bepaald hetzelfde als het versterken van de bestaande economische structuur.

In een interview licht Jacqueline haar visie toe: ‘De overheid gedraagt zich als ondernemer, niet als belangenbehartiger van bewoners van een buurt. Er is geen serieuze discussie geweest. Misschien hechtten tien jaar geleden bewoners in meerderheid zich wel aan het smoezelige karakter van de straat, wilden ze alleen wel dat de criminele activiteiten serieus werden aangepakt.’

@Oost-online