Een pleidooi voor het utopisch denken met Merijn Oudenampsen @ De Figurant

Een pleidooi voor het utopisch denken met Merijn Oudenampsen

De eerste gast van De Figurant is socioloog en politicoloog Merijn Oudenampsen. Mathijs van de Sande spreekt met hem over het ‘utopisch denken’ naar aanleiding van zijn boek ‘ Ter verdediging van Utopia’: Er is de laatste decennia een stigma komen te liggen op ‘utopisch denken’ of het wordt zelfs als gevaarlijk beschouwd. Wat is utopisme eigenlijk en hebben we utopisch denken niet juist nodig?

Oudenampsen doet onderzoek naar de intellectuele achtergronden van draai naar rechts in de Nederlandse politiek met de opkomst van Fortuyn, en is de schrijver van Ter verdediging van Utopia. In dit boek pleit hij voor een herwaardering van het utopisch denken.

cover-terverdedigingutopia-lowres

DeFigurant

@leesmagazijn.shop