Behzat Ç. – sporen in Ankara

In een grijs en ondergesneeuwd Ankara valt een meisje van een dakterras. Of wordt ze geduwd? Hoofdcommissaris Behzat Ç. probeert de zaak op te lossen op de enige manier die hij kent; rücksichtslos. Maar Turkije is veranderd, het is geen wilde westen meer sinds het land wil toetreden tot de Europese Unie. De politieke jeugd van zowel links als rechts vecht het uit voor hun plek in de samenleving. En op de achtergrond lijken de geheime dienst en de antiterreureenheid hun eigen agenda te hebben.

Emrah Serbes schetst in deze keiharde krimi nauwgezet het prachtige winterlandschap van Ankara als achtergrond voor het precaire politieke klimaat van Turkije. Zo geeft Behzat Ç. – sporen in Ankara een verrassend kijkje in een veranderend land.

@Roadmap

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Emrah Serbes