De Circulaire Stad #30: De Circulaire Economie: debat

Screen Shot 2016-03-01 at 10.44.38De circulaire economie is hét nieuwe toverwoord bij bedrijven en overheden. De belofte is niets minder dan een toekomst waarin groen en groei hand in hand gaan. Maar de uitvoering wordt vooral aan bedrijven en financiële instellingen overgelaten. Daarmee laten we een belangrijke bron van positieve vernieuwing onaangeroerd: bewuste en actieve burgers. We gaan deze avond voorbij de economische structuren die we kennen en benaderen de circulaire economie als opgave om onderlinge relaties in de maatschappij fundamenteel te herzien. Uiteindelijk proberen we een brug te slaan tussen het economische en filosofische denken over dit complexe onderwerp en de dagelijkse praktijk, waarin de circulaire economie wellicht te snel concreet is geworden.

dezwijger.nl/programma/de-circulaire-economie

@Vimeo