13 maart 2016 Goethe Institut Oostende Leesclub; Untitled van Joachim Bessing, vertaling Els Snick

Screen Shot 2015-12-06 at 17.41.35

@GoetheInstituut

13 maart 2016
Joachim Bessing, Untitled (Untitled, 2013) Uitgeverij Leesmagazijn 2015 Vertaling Els Snick

Untitled van Joachim Bessing (1971) gaat over een modejournalist en een filosofe die elkaar tijdens voor de boekenkast bij onbekenden ontmoeten en, pratend over literatuur, een coup de foudre beleven. Voor hem is het duidelijk: zij is de grote en ware liefde, die hij tot dan alleen uit boeken kende, en hij is bereid om zijn hele leven op te geven voor haar. Maar zij is getrouwd en wil haar man niet verlaten. Untitled gaat over de liefde in tijden van internet en smartphones. Wanneer gaat liefde over in lijden, wat als lijden lust wordt?