HOE TE LEVEN Ulf Poschardt zegt: Koop een Porsche, Sander Pleij, Vrij Nederland, 24 mei 2015

Schermafbeelding 2015-07-26 om 7.53.52 AM

Aardig zijn de anekdotes over James Dean, die stierf in een Porsche. Over de topdesigners van Apple, die grote liefhebbers zijn, net als Steve Jobs én Bill Gates. En over Andreas Baader, die meerdere Porsche’s stal en een paars overgespoten 911 reed bij zijn arrestatie. Bij ouwehoeren over auto’s hoort natuurlijk ook smakeloze prietpraat, zoals al die antropomorfe uitweidingen over het tengere achterwerk, de schouderlijn en de vrouwelijke vormen (de 911 moet dwangmatig om de paar bladzijden met de vormen van een vrouw worden vergeleken.) Maar wat meest blijft hangen is dat tussen de idioten met te veel geld én de benepen critici die de 911 maar extravagant en exorbitant vinden, opvallend veel vrolijke vrijbuiters zitten die gewoon eerlijk toegeven dat ze van een goed gemaakte, snelle én mooie auto houden.

Voor het gehele artikel klik hier.

[shopify product=http://leesmagazijn.myshopify.com/products/911-deze-auto-splijt-de-samenleving]