Johann Holtrop van Rainald Goetz, Goethe-leesclub Antwerpen met Willem van Zadelhoff

Goethe-leesclub Antwerpen

 

14.03.2016, Rainald Goetz
Johann Holtrop, Uitgeverij Leesmagazijn, Vertaling Willy Hemelrijk(Johann Holtrop, Suhrkamp Verlag 2012)

Niet eerder werd ons kapitalistisch systeem zo van binnenuit beschreven. De pogingen van CEO Johann Holtrop om zichzelf te handhaven in de hogere echelons van het bedrijfsleven doen nog het meest denken aan een doodsstrijd. Het is niet altijd een onverdeeld genoegen deze roman te lezen maar dat neemt niet weg dat het een zeer noodzakelijk boek is dat iedereen zou moeten lezen.

‘Om te beginnen zouden alle ceo’s van grote bedrijven, politici en kunstenaars die aanschurken tegen het veelverdienende establishment Johann Holtrop moeten lezen. Niet om de wereld te redden. Vooral om zichzelf te redden.’ – De Groene Amsterdammer