Psychoanalyse van de 911

911 - De Porsche Leesmagazijn Ulf Poschardt

Een keihard, en onderhoudend  911 boek voor elke Porsche liefhebber, hater of een ieder die wil weten hoe deze auto in staat is een samenleving te splijten. Terroristen, schrijvers, bankiers, acteurs en actrices, en nu hipsters? Wat beweegt deze auto bij u?

‘Ik kon de sportwagen van mijn dromen niet vinden, dus heb ik hem zelf gebouwd.’ Ferry Porsche

‘De Porsche 911 doet iets met je’’.

Ulf Poschardt, krantenman, schrijver, filosoof en fervent Porsche-rijder, weet daarvan mee te spreken. In dit boek beschrijft hij de 911 als fenomeen in de hedendaagse cultuur. Ook beschrijft hij alle ins- en outs over de Porsche techniek en de design geschiedenis.  Zijn manier van schrijven verraad zijn liefde voor deze ‘persoonlijke autonomie op vier wielen’. Hij legt de Porsche-rijder op de divan en stelt dat een klein beetje narcisme best mag. Dat wil zeggen: niet iedereen kan of hoeft in een Porsche te rijden, maar het 911-levensgevoel, dat staat voor vrijheid en alles durven te geven, is er voor ons allemaal.

‘Wat een swingende Moffenkar”, riep Boris Johnson bij het zien van de Porsche 911 Targa’.

‘Steve McQueen rijdt de 911 S ‘s morgens over het Franse platteland naar de renbaan van Le Mans’.

Ulf Poschardt (1967) is eindredacteur van PSWelt en plaatsvervangend hoofdredacteur van Die Welt en Welt am Sonntag, en testrijder en Porsche-rijder. Ulf publiceerde onder andere DJ Culture (1995) en het boek Über Sportwagen (2002). Boekgegevens: Schrijver: Ulf Poschardt Titel: 911 Vertaald uit het Duits door: Hedzer Reitsma Geillustreerd ISBN: 9789491717253 285 p |

‘Wie in deze sportwagen rijdt wil niet het maxium maar het minimum’, Jerry Seinfeld.

@leesmagazijn.shop

911 cafe911