Vanavond in de Rooie Rat: Slavoj Žižek en de nacht van de wereld

Lezing vanavond in Political Bookshop Rooie Rat Political in Utrecht: Slavoj Žižek en de nacht van de wereld.

Filosoof Pieter Bras zal in deze lezing via een focus op een aantal passages uit het rijke werk van een van de meest intrigerende filosofen van dit moment, Slavoj Žižek, een verbinding leggen tussen de denkers van het Duits idealisme en de psychoanalyse van Jacques Lacan en daarmee een blik werpen op de baanbrekende inzichten die uit Žižeks analyses op het culturele en politieke vlak spreken.

De lezing is bedoeld als een introductie in het werk van Žižek als een fascinerende ‘chemie ‘ van filosofie en psychoanalyse, waarbij Žižeks besprekingen van films en literatuur vaak de dwarsverbindingen vormen en o.a. met namen als Hitchcock, Lynch, Kafka en Beckett verbonden zijn.

De lezing begint om 19:30 en vindt plaats in de Rooie Rat Oudegracht 65, Utrecht. Voertaal Nederlands, fluistervertaling naar het Engels aanwezig. Eis het onmogelijke van Slavoj Žižek is uiteraard ook verkrijgbaar, net als ander werk van de filosoof.