INTERVIEW : WOLFGANG STREECK ZIET DE EURO EUROPA VERDELEN Kapitalisme in blessuretijd, 25 APRIL 2015 | Michiel Leen, De Standaard

Gekochte Tijd De Standaard 26 April 2015

In zijn nieuwe boek schetst de Duitse socioloog Wolfgang Streeck een dubbele crisis: een van het westerse kapitalisme en een van de democratie in Europa, veroorzaakt door de strenge Europese muntpolitie. ‘Eigenlijk moeten alle EU-lidstaten Duitsland worden. Een idioot idee.’..

Gekochte tijd is de kroniek van het kapitalisme diep in de blessuretijd, een systeem dat van crisis naar crisis hotst en telkens een manier vindt om zijn hachje te redden. ‘Sinds de jaren 70 gaan kapitalistische samenlevingen door opeenvolgende crises.’

NTERVIEW WOLFGANG STREECK ZIET DE EURO EUROPA VERDELEN  Kapitalisme in blessuretijd 25 APRIL 2015 | Michiel leen

Over Wolfgang Streeck, Gekochte Tijd, Leesmagazijn.

Voor volledige artikel klik hier.