Lezendarisch: Karel ten Haaf – Schrijversschrijvers over ‘Een verdomd goede jeugdschrijfster & andere verhalen’ (Leesmagazijn, z.p. 2015) van Koenraad Goudeseune, Tzum 15-4-15

Lezendarisch: Karel ten Haaf – Schrijversschrijvers

Lees het gehele artikel op Tzum hier.

“Met zijn onderwerpkeuze veroordeelt Goudeseune zich tot een marginaal lezerspubliek – de meeste lezers zitten niet te wachten op een boek over een worstelende schrijver, hoe onterecht dat ook is (schrijf ik, zelf worstelend schrijver). Wat een verademing dat er in deze tijd, waarin er vrijwel uitsluitend nog ‘literaire’ werken verschijnen die plot-driven zijn, waarin vorm en diepgang ondergeschikt zijn aan het verhaaltje, dat er in deze tijd ook boeken geschreven worden waarin het gaat om de taal en om het geestesleven van de hoofdpersoon, waarin de troosteloosheid van het bestaan beklemmend wordt beschreven in verhalen zonder plot – want het leven heeft geen plot.”

cover-EenVerdomdGoedeJeugdschrijfster-Lowres