Wolfgang Streeck ; Uit de Euro !

Wolfgang Streeck - Uit de Euro !

Als alles goed gaat, is dat wat zich dezer dagen voor onze ogen afspeelt het begin van het einde van de Europese muntunie. “Als de euro mislukt, dan mislukt Europa,” aldus de Duitse bondskanselier Angela Merkel, toen het erom ging de kiezers een van die onbeschrijfelijke reddingsplannen voor de Europese banken te verkopen. Het is juist andersom. De euro staat op het punt Europa te verwoesten. Als de euro mislukt – maar dat moet dan wel snel gebeuren – is er nog een kans dat het met Europa uiteindelijk toch nog goedkomt. Maar zeker is dat niet; daarvoor zijn de wonden die de muntunie heeft geslagen nu al te diep.’

Voor het gehele artikel lees hier.

Eerder verschenen in Die Zeit

[shopify product=http://leesmagazijn.myshopify.com/products/gekochte-tijd]