Heeft het kapitalisme zijn beste tijd gehad? Ewald Engelen in gesprek met Wolfgang Streeck Donderdag 2 april | 16:00 | Goethe-Instituut

Wolfgang Streeck Gekochte Tijd Leesmgazijn

Heeft het kapitalisme zijn beste tijd gehad?

Ewald Engelen in gesprek met Wolfgang Streeck

Donderdag 2 april | 16:00 | Goethe-Instituut

In Gekochte tijd. De uitgestelde crisis van het democratisch kapitalisme schetst de Duitse socioloog Wolfgang Streeck een somber beeld van het kapitalisme zoals we het jarenlang hebben gekend. De huidige financiële crisis, de grootste sinds de Tweede Wereldoorlog, zou weleens zo diep kunnen zijn dat het kopen van meer tijd niet langer voor uitstel kan zorgen. Met verontrustende gevolgen voor de samenleving en de democratie. Hoe heeft het zo ver kunnen komen en wat kunnen we eraan doen?

Over deze en meer vragen zal hoogleraar aan de UvA Ewald Engelen ter gelegenheid van de Nederlandse uitgave van Gekochte tijd bij Leesmagazijn in gesprek gaan Wolfgang Streeck.

Gekochte tijd is geen vrolijk boek. Het is wel een uitermate eerlijk boek. En verplichte lectuur voor iedereen die zich wanhopig afvraagt wat er de afgelopen dertig jaar in hemelsnaam is gebeurd met onze dromen van toenemende welvaart, afnemende ongelijkheden en voortschrijdende emancipatie.’
– Ewald Engelen

Wolgang Streeck is emeritus directeur van het Max Planck Instituut voor Sociale Wetenschap in Keulen en professor in de sociologie aan de Universiteit van Keulen. Hij bekleedde talloze gasthoogleraarschappen en wordt geroemd om zijn vermogen economische kennis te vertalen voor een breder publiek.

Gekochte tijd
De uitgestelde crisis van het democratisch kapitalisme.
Vertaald uit het Duits door Willy Hemelrijk
320 p | € 21,95

Aanvang: 16.00
Einde: 18.00
Locatie: Goethe-Institut Amsterdam

Entrée € 5,- met reductie € 3,-

Goethe-Institut
Herengracht 470
1017 CA Amsterdam, Nederland
Tel. +31 20 5312900
Fax +31 20 6384631
[email protected]
goethe.de/amsterdam

 

Leesmagazijn

[email protected]

 

 

(c) Juergen Bauer
(c) Juergen Bauer