ULF POSCHARDT, 911, leesmagazijn

911 - De Porsche Leesmagazijn Ulf Poschardt

Een keihard Porsche 996 – 911 boek voor elke Porsche liefhebber, hater of een ieder die wil weten hoe deze auto in staat is een samenleving te splijten. Terroristen, schrijvers, bankiers en veel dames. Wat beweegt deze auto bij u?

‘Ik kon de sportwagen van mijn dromen niet vinden, dus heb ik hem zelf gebouwd.’ Ferry Porsche

De Porsche 911 doet iets met je. Ulf Poschardt, krantenman, schrijver, filosoof en fervent Porsche-rijder, weet daar van mee te spreken. In zijn boek 911 beschrijft hij de 911 als fenomeen in de geschiedenis van de wereld van de hedendaagse cultuur, de techniek en het design en bekent hij zijn liefde voor deze ‘persoonlijke autonomie op vier wielen’. De Porsche-rijder legt hij op de divan. Hij stelt dat een klein beetje narcisme best mag. Dat wil zeggen: niet iedereen kan of hoeft in een Porsche te rijden, maar het 911-levensgevoel, dat staat voor vrijheid en alles durven geven, is er voor ons allemaal.

Ulf Poschardt (1967) is gepromoveerd filosoof bij Friedrich Kittler, hoofdredacteur van Die Welt en Welt am Sonntag en Porsche-rijder. Hij publiceerde onder andere DJ Culture (1995) en het filosofie boek Über Sportwagen (2002). Hij was ook redacteur van Rainald Goetz’ online blog Klage, in Vanity Fair (Duitsland).

911 leesmagazijn.shop

 

911Porsche 911