Leesmagazijn heeft de rechten verworven van de vertaling van Maurizio Lazzarato The Making of the Indebted Man Essay on the Neoliberal Condition

The Making of the Indebted Man
Essay on the Neoliberal Condition

Maurizio Lazzarato

The debtor-creditor relation, which is at the heart of this book, sharpens mechanisms of exploitation and domination indiscriminately, since, in it, there is no distinction between workers and the unemployed, consumers and producers, working and non-working populations, between retirees and welfare recipients. They are all “debtors,” guilty and responsible in the eyes of capital, which has become the Great, the Universal, Creditor.
– from The Making of the Indebted Man

 

Schermafbeelding 2014-12-30 om 4.14.36 PM

Klik op het bovenstaande en u gaat naar het artikel.