Beste LGBT boek van Zizo.be: 1. Op eenzame hoogte – Luc Boudens

Screen Shot 2014-12-28 at 23.58.15Screen Shot 2014-12-28 at 23.54.08

“Hoe ironisch toch, een topplaats voor een boek met de titel ‘Op eenzame hoogte’? Toch hoeft die eretitel niet te verwonderen. Na jaren afwezigheid in de proza verraste Luc Boudens ons allemaal met zijn nieuwe roman. Daarin wordt Amaury, een bejaarde bankier uit Brussel, tot waanzin gedreven wanneer hij de jonge Bastien ontmoet. Hij ontdekt gevoelens waarvan hij lange tijd het bestaan niet durfde vermoeden, zoals verlangen en jaloezie. Onder invloed van zijn scrupuleuze opvoeding waarin zelfdiscipline en hard werken de boventoon voerden, heeft hij jarenlang volgens een voorspelbaar patroon geleefd. Zijn toevallige ontmoeting met Bastien doet hem echter wankelen….

Luc Boudens toont met dit snuggere en vermakelijke boek waarom hij in de jaren ’90 in één adem werd genoemd met Tom Lanoye en Herman Brusselmans als jonge, beloftevol schrijver. De jonge aanblik is er een beetje uit bij de schrijver, die als een dandy door Antwerpen flaneert, maar het talent is gebleven.”