Ewald van Engelen over Europese Mythes (verschenen bij Leesmagazijn); “Historici zullen de generatie van Van Rompuy aan de schandpaal nagelen”

Screen Shot 2014-06-24 at 12.00.26 PM

“De lijst persoonlijke vijanden van Engelen wordt met de dag langer. Hij wordt door zijn tegenstanders afgedaan als een populist, charlatan, iemand die het niet begrepen heeft. Maar de professor hengelt niet naar hun goedkeuring, zo klinkt het, hij wil de burgers waarschuwen. Daarom spreekt hij straks op het muziekfestival Lowlands, daarom duwde hij in mei de Europees lijst voor de Partij Voor de Dieren, en daarom heeft hij een boekje klaar waarin hij ‘de Europese mythe’ wil ontmaskeren. Hij richt zijn pijlen daarbij op de Vlaamse wegbereiders van meer Europa zoals Guy Verhofstadt en Herman Van Rompuy, politici die ons Europa zouden opdringen als een ‘valse noodzakelijkheid’.”

 

cover-EuropeseMythes-LR

Verkrijgbaar in elke boekhandel.

Vraag er naar!