Salger had van Holtrop opgedragen gekregen om bij de Deutsche Bank opnieuw te gaan onderhandelen over het Binzkrediet

Salger had van Holtrop opgedragen gekregen om bij de Deutsche Bank opnieuw te gaan onderhandelen over het Binzkrediet, en Hombach daarover te polsen.  De contracten met Binz waren volgens Asspergjurist Blaschke in orde. Maar Binz hield zich niet aan de contractueel overeengekomen afspraken. Op dat moment deed Binz helemaal niets wat hem niet onmiddellijk van pas kwam, en het maakte hem niet uit waartoe hij zich contractueel verplicht had. ‘U kunt natuurlijk naar de rechter stappen,’ had Binz in een telefoongesprek op de dag na het onderhoud in Oberhaching tegen Holtrop gezegd, en hij had gelachen, ‘maar daardoor zal het voor u ook niet sneller gaan.’ Voor Holtrop was het Binzprobleem ondertussen een kwestie van erop of eronder geworden voor zijn positie bij Assperg nv. Het vertrouwen van de oude Assperg in Holtrops toverkunsten was geschaad.cover-JohannHoltrop-lowres