Ewald Engelen Spui25, boekpresentatie: Europese mythes In samenwerking met Uitgeverij Leesmagazijn

Screen Shot 2014-05-15 at 15.45.03

 

Boekpresentatie: Europese mythes
In samenwerking met Uitgeverij Leesmagazijn

De relevantie van Europa en Europese eenwording wordt vaak met dezelfde argumenten uitgelegd, maar kloppen die eigenlijk wel? Ewald Engelen presenteert zijn nieuwe boekje Europese mythes, waarin hij vijf alom gehoorde argumenten voor waarom Europa ertoe doet ontkracht.
Europa heeft ons rijker gemaakt; Europa is nodig om ons bedrijfsleven tegen Chinese concurrenten te beschermen; Europa is cruciaal om het Westen te redden; Europa is de potentiële dompteur van het grootbedrijf; en er is geen alternatief voor nóg meer Europa – allemaal veelgehoorde argumenten van voorstanders van Europa en de EU. Hoogleraar Financiële Geografie en kritisch volger van Europa Ewald Engelen ziet echter reden aan de legitimiteit van deze stellingen te twijfelen. Europese mythes bundelt zijn tegengeluid. Engelen weerlegt de veelgehoorde argumenten één voor één, en ondergraaft daarmee de pro-Europese overtuigingen van velen.
In een vraaggesprek voelt journalist Martin Visser van de Telegraaf hem over zijn opvattingen aan de tand.
Over de sprekers
Ewald Engelen (1963) is hoogleraar financiële geografie en kritisch volger van Europa. Hij schrijft voor De Groene Amsterdammer en De Correspondent en is columnist van het televisieprogramma Buitenhof.
Martin Visser (1971) is journalist en econoom. Hij was correspondent voor het Financieel Dagblad in Brussel tijdens de spannendste jaren van de eurocrisis. Nu is hij columnist en verslaggever voor de Financiële Telegraaf en commentator bij EenVandaag en BNR Nieuwsradio over economie en Europa.

Aanmelden
Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via [email protected] | T: 020 525 8142.