Hoe het geen toeval geweest kon zijn

Een jongen die schuin tegenover me zat, had een Ed Hardy­ T-Shirt aan. Toen ik nog een keer keek zag ik dat het natuur­lijk toch geen Ed Hardy T­-Shirt was.Schroeder De reporter vroeg, achterlijk dapper, min of meer tegen beter weten in: ‘Mooi T-Shirt. Is het een Ed Hardy?’

En de hele groep lachte toen de jongen even trefzeker als vriende­lijk repliceerde: ‘Ed Hardy? Nee. Ed Hardy draag ik altijd alleen op maandag, als het travestietendag is.’

De reporter werd, net als eerder in de kroeg van Schröder, ge­feliciteerd met het feit dat hij het eerst Raoul en de jongens van 5 Teeth Less was tegengekomen: ‘Nou, dan heb je wel meteen de juiste personen leren kennen.’ En ik zei: ‘Nou, ik weet het niet. Toeval was het niet.’ En Raoul keek me aan en lachte: alsof hij probeerde te bedenken hoe het geen toeval geweest kon zijn, dat ik uitgerekend tegen hem aangelopen was.