Maxim Biller

Maxim Biller, schrijver op het scherp van de snede in Duitsland. Geboren in 1960 in Praag, woont sinds 1970 in Duitsland. Biller is roman- en feuilletonschrijver oa. bij Die Zeit. Bekend is hij van het Das Literarische Quartett en daarin zijn helder duidelijk, fijntjes directe uitspraken over literatuur en de Duitse samenleving. 

Biller’s boeken zijn licht, veel over liefde, vol grappen, zelfspot en cliffhangers, met afwisselend onverwachte perspectieven uit het verleden; altijd daar de dagelijkse kleine portie melancholie, familie en geschiedenis.

*

Zes koffers. Een ontroerend familieverhaal – en een virtuoze literaire familie misdaadroman.

Elk gezin kent geheimen en geruchten die van generatie op generatie voortleven. Soms gaat het over leven en dood. In zijn Zes koffers vertelt Maxim Biller over zo’n familiedrama, waarvan de kwade krachten tot in het heden reikt.

In Zes koffers ontrafelt Biller de geschiedenis: Wie van de familieleden heeft grootvader verraden en heeft schuld aan zijn terechtstelling? Wat overkwam grootvader precies? Wat weten de vrouw (en), de zonen, neven en nichten? Wat weet men van elkaar? Hoe goed kent men elkaar eigenlijk? En wat speelde er af in Moskou, Praag, Zürich en Hamburg? Zes perspectieven, Zes koffers.