Leif Randt

Leif Randt (c) Christian Werner|leesmagazijn

in voorbereiding | vertaling Joelle Feijen

Allegro Pastell is het nieuwe Duitse liefdesverhaal. Het beschrijft het leven van een millenial stel tot in de details. Een liefdesverhaal van een bijna normale liefde en haar transformaties van dertigers. Leif Randt praat over geluk. Over Tanja en Jerome, over realiteit en badminton, over de wens van en levensvormgeving naar ideale omstandigheden. 

Tanja Arnheim, wiens debuutroman PanoptikumNeu een cultstatus geniet, wordt over een paar weken dertig. Met uitzicht op het Hasenheide-park in Berlijn wacht ze op een explosief idee voor haar nieuwe boek. Haar vriend, vijf jaar ouder, de gewilde webdesigner Jerome Daimler, woont ver weg alleen in de suburb bungalow van zijn ouders en probeert zijn leven steeds meer te begrijpen als een spiritueel toevluchtsoord. De langeafstandsrelatie tussen de twee schijnt ideaal te zijn. Ze blijven nauw met elkaar verbonden door middel van tekst en afbeeldingen en bezoeken elkaar voor lange weekenden in hun respectievelijke realiteiten.

Joggen door een natuurreservaat en meditatie. Het afdrijven van constante communicatie en sekspositief uitgaan in Berlijn – Jerome en Tanja zijn er voor elkaar en ook weer niet.

Ouders, vrienden en depressieve broers en zussen weerspiegelen een leed waarvoor Tanja en Jerome grotendeels immuun hopen te blijven. Het verlangen om hun genegenheid te behouden zonder het te bezadigd of pijnlijk existentieel te maken, vormt een grote uitdaging.

foto Christian Werner