Aanbieding

Leesmagazijn ; Boeken om te lezen

imperium-christian-kracht-vert-menno-grootveld-uitgegeven-door-leesmagazijn-en-menno-grootveld

Christian Kracht – Imperium

 • Vertaald door Ard Posthuma
  Verschijnt in september 2014
 • Aantal pagina’s: 200
 • Prijs: 19,95

August Engelhart vertrekt in de jaren twintig naar de kolonie Duits-Nieuw-Guinea uit oorspronkelijk idealistische overwegingen. Als overtuigd vegetariër wil hij er uitsluitend op kokosnoten leven. Idealisme kan echter zo omslaan… Imperium werd inmiddels naar meer dan tien talen vertaald en Kracht werd door Der Spiegel tot de Céline van zijn generatie gedoopt. Een moderne klassieker.

Luc Boudens, Op eenzame hoogte

 Luc Boudens – Op Eenzame hoogte

Leesmagazijn geeft samen met Uitgeverij Vrijdag Op Eenzame Hoogte uit.

Op Eenzame Hoogte. “De roman beschrijft het proces van de emotionele verlichting. Brussel. De toevallige ontmoeting met student Bastien haalt het comfortabele bestaan van investeerder Amaury helemaal overhoop. Deze bejaarde bankier ontdekt prompt dat zelfs iemand als hij, typische telg van een vermogend geslacht, over emoties beschikt. Zijn genegenheid voor Bastien onthult gestaag wat hij al die tijd verborgen hield. Plots lijkt zijn hele wereld weer op te warmen. Gedeelde fascinatie voor het werk van Jean Cocteau betekent voor Amaury een zenuwslopende afdaling in zichzelf, voor Bastien een wegwijzer voor de toekomst. Wat veelbelovend startte, leidt tot een helse neergang.”

Koenraad Goudeseune – Een verdomd goede jeugdschrijfster & andere verhalen

 • Verschijnt in: september 2014
 • Aantal pagina’s: circa 200 Prijs: 19,95

Koenraad Goudeseune drukt in deze bundel zijn geworstel met het schrijversbestaan uit. Geïnspireerd door Martin Heidegger experimenteert hij in zijn schrijven met verschillende perspectieven waarmee hij de daad van het schrijven onder de loep neemt. Karakteristiek rauw proza waarin de auteurs liefde voor literatuur constant doorschemert.

cover-JohannHoltrop-lowres

Rainald Goetz – Johann Holtrop

 • Vertaald door Willy Hemelrijk
  Verschijnt in september 2014
  Aantal pagina’s:  340
 • Prijs: 19,95

Johann Holtrop is het archetype van de narcistische, succesvolle manager. Hij rees naar de top in de economische glorietijd van de jaren negentig, maar met het aanbreken van de crisis in Duitsland blijkt zijn neergang even onomkeerbaar. Een stilistisch meesterwerk over de arrogantie van macht en de algehele afbrokkeling van de samenleving.

Wolfgang Streeck, – Tijd kopen, de uitgestelde crisis van het democratische kapitalisme (werktitel)

 • Vertaal door Willy Hemelrijk
 • Verschijnt in:  november
 • Aantal pagina´s: ca. 200
 • Prijs: 19,95

Helene Hegemann – Jaag op twee tijgers

 • Vertaald door Goverdien Hauth-Grubben
 • Verschijnt in december 2014
 • Aantal pagina’s: ca. 300
  Prijs: 19,95

Ze is dé sensatie van de Duitse literatuur: Helene Hegemann. In 2010 baarde ze opzien met Axolotl Roadkill, een boek over een verloren, feestende generatie, die haar op het verwijt van plagiaat kwam te staan. Haar antwoord – jongeren van nu zijn nu eenmaal aan cut and paste gewend – zegt genoeg. Met haar tweede roman lost ze alle verwachtingen in. Jaag op twee tijgers is een strak geschreven verhaal over twee jongeren die voorbij het cynisme proberen te komen. 

Emrah Serbes – Sporen

 • Vertaald door Hamide Dogan en Arzu Celik
 • Verschijnt in december 2014
  Aantal pagina’s:
  Prijs: 19,95 

Een hard-boiled krimi die een kleurrijke doorsnede van de Turkse maatschappij schetst – een macho hoofdcommissaris, corrupte ambtenaren en de geheime dienst maken hun opwachting. Behzat Ç werd in Turkije verfilmd en als tv-serie uitgezonden en stuitte op veel tegenstand van de regering, die de ondertoon van politieke satire niet waardeerde. Spannend en actueel.

 

Editie Leesmagazijn

Actualiteit en Nuttigheid, direct er op.

Armen Avanessian (redactie) – #Acceleratie

 • Vertaald door Menno Grootveld, Samuel Vriezen e.a.
 • Verschijnt in september 2014
 • Aantal pagina’s: ca. 80
  Prijs: 12,50
  [Ook beschikbaar als e-book]

De enige manier waarop het mondiale kapitalisme kan worden bestreden is door het een halt toe te roepen. Dat is de teneur van de meeste hedendaagse kapitalismekritiek. Acceleratie breekt resoluut met dit idee en ontvouwt een even prikkelende als speculatieve stelling: wie het kapitalisme wil treffen moet het niet afremmen, maar juist versnellen. 

Ludvíc Vasulík – Cavia’s op proef

 • Vertaald door Kees Mercks
 • Verschijnt in oktober 2014
  Aantal pagina’s: ca. 200 Prijs: 19,95

Vaslik werkt bij de Staatsbank in Praag, is gelukkig getrouwd en heeft twee kinderen. Op zoek naar een geschikt huisdier, neemt hij op aanraden van een collega cavia’s in huis. Hij observeert hun gedrag en experimenteert met ze – en tegelijkertijd brengt hij net zo goed zijn eigen gedragingen en die van zijn medemens onder het communisme in kaart. Een humoristisch, licht absurdistische roman in een uitstekende, herziene vertaling van Kees Mercks.

Slavoj Žižek  – Eis het onmogelijke

 • Vertaald door Menno Grootveld
 • Verschijnt in augustus 2014
  Aantal pagina’s: ca. 180
 • Prijs: 14,95

Slavoj Žižek, een van de meest spraakmakende denkers van dit moment, is op z’n best in dit actuele boek, waarin hij zich uitspreekt over een waaier aan prangende vraagstukken, van de Arabische Lente tot Occupy en de opkomst van China. Voor Žižek staat één ding vast: maatschappelijke verandering is niet alleen mogelijk, maar ook noodzakelijk.

Chretien Breukers – U kunt kiezen: holle frasen of de kogel, stukken van De Contrabas 2005-2014

In de eerste jaren, tot 2010, was De Contrabas ook een écht weblog, waarin veel naar andere sites en blogs werd verwezen. De artikelen waren kort en alleen te begrijpen als je doorklikte… omdat veel is opgegaan in de digitale mist bleek dit inmiddels een kerkhof van dode links en in duistere archieven weggedeemsterde berichten op te leveren. Helaas zijn deze berichten daardoor niet te bundelen. Ze blijven natuurlijk online beschikbaar en worden gelukkig nog vaak geraadpleegd.

Wat De Contrabas daardoor wel altijd is geweest, is ‘het enige ware zenuwcentrum voor uw literatuur op internet.’ Dit is een citaat van Gerrit Komrij, die het op 24 juni 2011 schreef in zijn digitale column voor NRC Handelsblad.

 • Verschijnt in augustus 2014
  Aantal pagina’s: ca. 180
 • Prijs: 14,95

Eric Hazan & Kamo – Eerste revolutionaire maatregelen

Vertaald door Jan Mysjkin

 • Verschijnt in september 2014
  Aantal pagina’s: ca. 120
  Prijs: 14,95 

Niet langer alleen kritiek leveren, maar in opstand komen: dat wil dit boek, waarin concrete voorstellen worden gedaan om de overbekende cyclus van gefnuikte revoluties te doorbreken. Een onmisbare handleiding voor oude en nieuwe revolutionairen.

Aleksandr von Brener en Barbosa Famoza – Bombastika

 • Vertaald door Maia Van Langendonck
 • Verschijnt in november 2014
  Aantal pagina’s: ca. 150
  Prijs: 14,95

Bombastika is een geestige, meeslepende schelmenroman over het meisje Bombastika, dat copulerend door Europa zwerft. Haar enige streven: leven in permanente rebellie van lichaam en geest. Achter het pseudoniem Aleksandr von Brener en Barbosa Famoza gaat het kunstenaarsduo Aleksandr Brener en Barbara Schurz schuil, berucht om de scandaleuze performances waarmee ze de grenzen tussen kunst en politiek oprekken.

Zygmunt Bauman en David Lyon – Vloeibare surveillance

 • Vertaald door Menno Grootveld
  Verschijnt in oktober
 • Aantal pagina’s: ca. 150
  Prijs: 14,95

Tegenwoordig wordt iedereen, waar ook ter wereld, voortdurend in de gaten gehouden – en laat iedereen zich in de gaten houden. Wat zijn de gevolgen van deze alomtegenwoordige surveillance? Zygmunt Bauman, vermaard om zijn analyse van het huidige, ‘vloeibare’ leven waarin mobiliteit en flexibiliteit zijn toegenomen, en David Lyon, directeur van het Surveillance Studies Center, gaan met elkaar in gesprek.

Jamie James – Rimbaud in Java

 • Vertaald door Nele Ysebaert
 • Verschijnt november 2014
  Aantal pagina’s: 180
  Prijs: 14,95

De Franse dichter Arthur Rimbaud trad in 1876 in dienst bij de infanterie van de Verenigde Oostindische Compagnie. Aangekomen op Java deserteerde hij en vluchtte de jungle in. Jamie James reconstrueert deze verloren periode uit Rimbauds leven en schetst een beeld van het leven op Java in de negentiende eeuw.

Menno Grootveld (samensteller) – Global Uprising

 • Engelstalig
  Verschijnt september 2014
  Aantal pagina’s: 80
  Prijs: 12,50
  Ook beschikbaar als e-book

De economische crisis en groeiende sociale ongelijkheid zijn een globaal fenomeen. Global Uprising bundelt een reeks interviews met de mensen die hiertegen in opstand komen. Van Occupy tot de Arabische Lente en de revolutie in Egypte – een bijzonder actuele uitgave, tot stand gekomen in samenwerking met stichting Global Uprising.

Francois Heisbourg – Hoe de Euro de Europese droom om zeep helpt

De euro kan volgens de Fransman alleen functioneren in een soort Europese staat met een soort ministerie van Financiën. Dat is er echter niet, en het komt er volgens hem voorlopig ook niet. Volgens Heisbourg kan de stabiliteit van de euro niet zonder Europese belastingen, een Europees sociaal vangnet, pensioenstelsel en centrale gezondheidszorg. Maar de burgers willen het niet. Heisbourg: ‘Dan moet je de moed hebben om te zeggen: dit leidt nergens toe, laten we ermee ophouden’.

 • Verschijnt november 2014
  Aantal pagina’s: 160
  Prijs: 14,95

Niklas Luhmann – Macht in het systeem

 • Vertaald door Menno Grootveld
 • Aantal pagina’s: ca. 150
  Verschijnt in december
  Prijs: 14,95

Macht in het systeem is een klassieker in de invloedrijke systeemtheorie, ontwikkeld door Niklas Luhmann. Luhmann, die wordt erkend als een van de belangrijkste sociologen van de twintigste eeuw, geeft in dit boek de aanzet tot het formuleren van een alomvattend begrip van de werking van macht in uiteenlopende maatschappelijke structuren.

Wsewolod Petrov – De Manon Lescaut van Turdej

 • Vertaald door: Meindert Burger
 • Verschijnt in:  november
 • Aantal pagina´s: ca. 120
 • prijs: 14,95 

In een ambulancetrein achter het Duits-Russische front wordt een gevoelige officier verliefd op een knappe zuster. Hij is echter niet de standaard proletarische oorlogsheld en zij is niet het voorbeeld van de hardwerkende socialistische vrouw, hij is kleinzerig, dromerig en leest Goethe in het Duits terwijl zij droomt van een luxueus leven en meerdere verhoudingen aangaat. In een tijd waar alleen propagandaliteratuur werd geschreven in Rusland schrijft Petrov over de tegenpolen van de communistische stereotypen. Misschien dat het werk vandaar pas zestig jaar na het schrijven uitgegeven werd.