MAANDAG 5 MEI 2014 KIRILL MEDVEDEV – “ALLES IS SLECHT”

VOORVERKOOP VANAF 5 APRIL
KLEINE ZAAL 20.30 UUR
ZAAL OPEN 20.00 UUR
ENTREE 7,50 INCL. DAGLIDMAATSCHAP

In samenwerking met uitgeverij Leesmagazijn presenteert Paradiso op 5 mei het nieuwste boek ALLES IS SLECHT van de Russische dichter, essayist en activist Kirill Medvedev.
Medvedev, geboren in 1975, is een vertegenwoordiger van een jongere generatie schrijvers en kunstenaars in Rusland die zich verzet tegen het regime van Vladimir Poetin. Andere exponenten van deze generatie zijn de vrouwenpunkband Pussy Riot en het kunstenaarscollectief Chto Delat uit Sint-Petersburg.
Uit protest tegen het corrupte en ingedutte literaire milieu in zijn land kondigde Medevedev in 2003 het einde aan van zijn literaire carrière. Een jaar later gaf hij ook zijn copyright op, zodat tegenwoordig alleen nog piratenedities van zijn werk kunnen verschijnen.
Een paar jaar geleden is hij in Moskou een eigen uitgeverij begonnen, die voornamelijk door hemzelf verzorgde vertalingen van westerse marxistische auteurs als Pier Paolo Pasolini, Herbert Marcuse en Alain Badiou publiceert. Daarnaast treedt hij regelmatig op met zijn band Arkady Kots, vernoemd naar de Russische dichter die de Internationale in het Russisch vertaalde. De teksten voor de songs van de band zijn van de hand van de bekende Russische ‘kunst-terrorist’ Alexander Brener, die in 1997 met een spuitbus een groen dollarteken aanbracht op het schilderij “Suprematisme” van Kazimir Malevich.

In Paradiso zal Medvedev gedichten en essays voordragen uit de bundel “Alles is slecht”, die eind april in Nederlandse vertaling zal verschijnen bij uitgeverij Leesmagazijn. Daarnaast zal hij, zichzelf op akoestische gitaar begeleidend, een aantal songs van Arkady Kots ten gehore brengen, en tenslotte zullen er opnamen worden vertoond van acties van Medvedev in Moskou en van optredens van Arkady Kots.

Bezoekers krijgen een tientje korting op de aanschafprijs van “Alles is slecht”.